Rólam


Rólam

2012.02.04-én ajtóm első ízben tárult ki a gasztronómiai kirándulásra, családias légkörre, kellemes kikapcsolódásra vágyó barátok és ismeretlenek előtt.

Az Angyalosy lakásétterem ideális helyszín mindazoknak, akik vágynak a különleges ízekre, de nem a megszokott, olykor feszélyezett érzést nyújtó éttermi körülmények között. Lakásomban garantált a finom, több fogásos étel és ital menüsor és a barátságos személyzet, akikkel gondoskodom arról, hogy a vendég egy felejthetetlen kulináris élménnyel távozzon az est végén.
 
Angyalosy Katalin vagyok. Az elmúlt 18 évben Németországban éltem, ahol 2005-ben végeztem  a heidelbergi egyetem német irodalom, bölcsész és pedagógia szakán. Még ugyanebben az évben megszületett kisfiam, aki azóta is "munkaidőm" nagy részét igényli.
 
A "szerelem" a gasztronómia iránt nem új keletű, már kislány korom óta vonzott a konyhában történő sürgés-forgás, az illatok, és a végeredmény, a csodálatos ízkombinációk világa. Az átlagos háztartások konyhájában születendő ételek sokszor egyhangú, kreativitást nem igénylő munkafolyamatok révén készülnek el, ezért sokakban felmerül az igény, hogy háziasszonyként szívesen kreálnának olyan újdonságokat, amelyeket sokszor csak fotókon látnak. Így voltam ezzel én is, ezért szabadidőmben rengeteg gasztronómiával foglalkozó könyvet, folyóiratot tanulmányoztam, majd éveken át Michelin csillagos éttermek séfjeitől tanultam a gourmet étkezéshez nélkülözhetetlen fortélyokat.
Eleinte csak családom és barátaim számára készítettem különböző - általuk ezidáig csak éttermekben fogyasztott - kreációkat. A férjem - sikereimen felbuzdulva - üzleti partnereit már nem éttermekbe hívta meg, hanem hozzánk, a saját házunkba. Ezek az étkezések remekül sikerültek, így ebből merítettem bátorságot, hogy hazatérvén Magyarországra ismeretleneket is vendégül lássak.
Fontos számomra, hogy konyhám remekeit eredeti alapanyagokból, a legmagasabb minőségben készítsem el. Vigyázok az Ön egészségére is, ezért ételeim nem tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, tartósítószereket és színezéket. A főzés előtti napon szerzem be a friss alapanyagokat, különleges tésztáimat pedig saját receptjeim alapján házilag készítem.

Az egyedi összetételű fúziós ételcsodákat a legújabb stílus szerint a különféle nemzeti konyhairányzatok ízvilágát és módszereit ötvözve álmodom meg és fejlesztem ki. Étlapom az évszakokhoz igazodva változik, és persze figyelembe veszem vendégeim kívánságait is. A magyar specialitásokat hagyományos receptek alapján a saját kreativitásomat hozzáadva egyedi módon készítem.

Az ételsorokhoz felszolgált borokat Magyarország legjobb borvidékeiről, kiváló pincészetektől szerzem be.

Csapatépítés, leány- vagy legénybúcsú is kedvelt program borospincével, nagy kerttel bíró házamban.

Kívánságra házhoz megyek -  az Ön otthonában főzök és teremtek elegáns lakáséttermi hangulatot!

Reményeim szerint mihamarabb vendégeim között üdvözölhetem Önt is!

Angyalosy Kata 
vendéglátó